top of page
Home: Welkom

O O R  W I E

Ik bied psychologische hulp aan kinderen, jongeren, en volwassenen wanneer er sprake is van sociale, emotionele en/of traumagerelateerde problematiek.


Kinderen/jongeren
Om verschillende redenen kunnen kinderen en jongeren niet lekker in hun vel zitten. Dit komt vaker voor dan je denkt en is helemaal niet raar! 
Het kan voorkomen dat ze zich bang of onzeker voelen, dat ze worden gepest of vaak ruzie hebben met leeftijdsgenoten, dat ze onverklaarbare lichamelijke klachten hebben zoals hoofdpijn of buikpijn, dat ze vaak piekeren of zich somber voelen, of dat ze iets naars hebben meegemaakt en hier nog vaak aan moeten denken.  Samen gaan we onderzoeken hoe het komt dat je je zo voelt en wat helpt om je beter te voelen. 
Het kan fijn zijn om er met iemand over te praten, maar ook andere vormen van behandeling (spel, beweging, EMDR) kunnen helpen. 

Als je als ouder/opvoeder vragen hebt rondom de ontwikkeling van jouw kind, of als er behoefte is aan meer inzicht in het functioneren van je kind kan een psychodiagnostisch onderzoek plaats vinden. Dit is echter lang niet altijd nodig en meestal kan er snel worden gestart met de behandeling. Ouderbegeleiding is bij (jonge) kinderen vaak onderdeel van de behandeling. 


Volwassenen
We kijken samen naar wat er niet zo lekker loopt in je leven en wat je graag anders zou willen. Ook is er aandacht voor datgene waar je wel tevreden over bent. De werkwijze wordt afgestemd op jouw vraag en datgene dat past bij jou. Er kunnen verschillende klachten zijn waar ik je bij kan helpen, bijvoorbeeld:  

  • Je voelt je somber, en weet niet zo goed meer hoe je kunt genieten van de dingen die je doet.

  • Je vindt het moeilijk om je grenzen te voelen of goed aan te geven, waardoor je vervelende situaties tegen kunt komen in je opleiding, op je werk en/of thuis.

  • Je voelt je onzeker en gaat sociale situaties uit de weg

  • Je hebt last van angstklachten (piekeren, paniek, specifieke fobie)

  • Je hebt 1 of meerdere nare gebeurtenissen meegemaakt waarna je klachten hebt gekregen

bottom of page